top of page
  • Writer's pictureVilla ORA's

PIRUNKIRKKO & TARHAPURON VESIPUTOUS

Päivitetty: 9. toukok. 2023

PIRUNKIRKKO & TARHAPURON VESIPUTOUS Kolin kansallispuistossa


Nämä kaksi nähtävyyttä on helppo yhdistää samalle reissulle sillä

molemmat sijaitsevat Kolin Rantatien varrella!


Auton saa jätettyä tienvarsiparkkiin ja parkkipaikalta molempiin kohteisiin on kävelymatkaa alle 1km. Tarhapuron polku on helppokulkuisempi eikä sisällä suuria nousuja/laskuja. Pirunkirkon reitti sisältää pitkät rappuset joiden alapäästä löydät sisäänkäynnin luolastoon.


PIRUNKIRKKO


’Pirunkirkko on Z-kirjaimen muotoinen 33 metriä pitkä kallionhalkeama, jonka katto muodostuu halkeamaan kiilautuneista lohkareista. Täällä voi kokea tunnelmia Kolin miljoonia vuosia vanhasta geologisesta perinnöstä. Pielisen rannan tuntumassa, Kolin Rieskaniemen eteläpuolella sijaitseva luontokohde on osa kansallispuistoa. Pirunkirkkoon liittyy mystisiä uskomuksia. Luola on lontonähtävyys, jossa kävijä liikkuu omalla vastuullaan’


Rappuset alas pirunkirkolle.


Marjut Pirunkirkon sisällä


TARHAPURON VESIPUTOUS

’Tarhapuron vesiputous solisee kauniin vehrän lehtometsän keskellä. Putous on komeimmillaan lumien sulamisen aikaan. Putousta lähestyttäessä veden solinan voi kuulla parhaimmillaan satojen metrien päähän. Paikalle päästyessä näkee vesivirran ryöppyävän kalliolta yli 15 metrin korkeudesta, joskin vapaata pudotusta on vain jokunen metri. Talvella voit tunnustella jäisen putouksen sileää pintaa. Tarhapuron polku lähtee Rantatieltä, matkaa vanhan metsän läpi on noin kilometri’


Kuvat otettu alkusyksyn aikaan 2021 (c) Jasmi Räty

Pirunkirkko sekä Tarhapuron vesiputous on merkitty Kolin retkeily- ja palvelukarttaan, jota myydään alueen palvelupisteissä. Kohteet löytyvät myös Google mapsista.

*Postauksen infot sivuilta www.koli.fi mistä löydät kattavasti tietoa Kolin alueen nähtävyyksistä sekä palveluntarjoajista!


234 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page