top of page
  • Writer's pictureVilla ORA's

Elämyksellinen Herajärvenkierros

Herajärvenkierros lukeutuu suosituimpiin pidemmän matkan reitteihin Kolilla, eikä ihme, sillä se tarjoaa niin haastetta kuin kauniita, vaihtelevia maisemia. Reitti kiertää nimensä mukaisesti Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki parhaiden näköalanpaikkojen vierestä.


Herajärvenkierros koostuu kahdesta ympyräreitistä, joten voit valita koko 61 kilometrin pituisen reitin tai vain jomman kumman ympäräreiteistä (30 km tai 35 km). Heräjärven kierros on tasoltaan vaativa, sillä se sisältää monia raskaita nousuja ja jyrkkiä alamäkiä. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, joten sen voi kiertää vain sulan maan aikaan.


Valittavana useampi reittivaihtoehto

Mikäli valitset kierrettäväksi koko 61 kilometrin mittaisen Herajärvenkierroksen, varaa retkeen aikaan noin 4-5 päivää. Maasto on monin paikoin hankalakulkuista, joten matkan teko on normaalia hitaampaa. Reitti sisältää myös vetolautan Sikosalmessa sekä kahluuvaijerin Herajoella, minkä lisäksi reitillä on useita pitkoksia ja siltoja auttamassa yli purojen ja jokien. Kierroksella voit yöpyä teltassa, mutta reitin varrella on tarjolla myös kota-, laavu-, aitta- ja kämppämajoitusta varaus- tai autiotuvassa.


Vaellusreitti on mahdollista jakaa myös kahteen osaan tai kiertää vain toinen ympyräreiteistä. Herajärvenkierroksen pohjoinen osa (35 km) on avattu vuonna 1999 ja sen kiertämiseen on hyvä varata 2-3 päivää. Reitti kulkee Kolin kansallispuiston halki ja kiertää Herajärven pohjoispään ympäri. Reitille voit lähteä esimerkiksi Kolin luontokeskus Ukosta tai Herajärven retkeilykeskus Kiviniemen tilalta. Matkan varrelta löytyy muun muassa Ryläyksen näköalatorni.


Herajärvenkierroksen eteläinen osa (30 km) on avattu vuonna 2011 ja se kulkee nimensä mukaisesti Herajärven Eteläpäänselän ympäri. Hyviä lähtöpaikkoja kierrokselle ovat Eteläpään pysäköintialue sekä Herajärven retkeilykeskus Kiviniemen tila. Reitti kulkee muun muassa läpi Kolin kansallispuiston sekä Taka-Aarnion vanhojen metsien luonnonsuojelualueen, jossa voit nähdä arvokkaita kallionalus- ja puronvarsilehtoja.Varaudu huolella retkeen

Muistathan varautua huolella ennen kierrokselle lähtemistä. Perusvarusteiden lisäksi mukaan on hyvä ottaa tiedot vesipisteistä sekä majoituspaikoista, mutta myös kartta ja kompassi ovat oivia matkakumppaneita.


Voit olla myös meihin yhteydessä jos matkanvarrella tulee haasteita! Autamme mielellämme ja olemmekin lanseeraamassa uutta palvelua piakkoin liittyen herajärvenkierrokseen ja vaeltamiseen kevyemmällä varustuksella.


Villa Oras tarjoaa retkeilijöille edullista patjamajoitusta sekä kyytipalveluita tarvittaessa eli voimme hakea sekä kuljettaa teidät takaisin reitille, siihen mihin matka viimeksi jäi!


Katsothan ennen retkelle lähtöä ajankohtaiset tiedotteet https://www.luontoon.fi/ -sivustolta. Lisätietoa Herajärvenkierroksesta, kartat ja tiedot vesipisteistä löydät myös muun muassa Kolin luontokeskus Ukosta tai kysymällä meiltä.

52 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page