top of page

pe 17. toukok.

|

Pielisen Karjala

Versova luovuus Laura & Karoliina

Viikonloppuretriitti intuitiivisen maalaamisen sekä kehollisen liikkeen parissa. Ohjaajat Laura & Karoliina

Versova luovuus Laura & Karoliina
Versova luovuus Laura & Karoliina

Paikka & aika

17. toukok. 2024 klo 16.00 – 19. toukok. 2024 klo 15.00

Pielisen Karjala, Verkkovaara 1, 83960 Lieksa, Suomi

Tietoa tapahtumasta

"Matka sisäisen elämänlähteen luo taiteen, luontoyhteyden ja läsnäolon liikkeen kautta"

Kaipaatko omaa aikaa ja lempeää tilaa, jossa voit syventyä kehollisiin harjoituksiin sekä löytää uutta inspiraatiota luontoa ja sisäistä viisauttasi kuunnellen? Olet sydämellisesti tervetullut viettämään kiireetöntä ja ravitsevaa viikonloppua lempeän läsnäolon, luovuutta vapauttavan liikkeen sekä intuitiivisen maalauksen parissa, Kolin heräilevän luonnon syleilyssä.

Kuin keväinen pirskahteleva puro, on vapaasti virtaava sisäinen lähde kukoistavan luovuutemme koti. Päästäksemme yhteyteen oman sisäisen lähteemme kanssa, on tietoisen mielen luovuttava kontrollista ja suorittamisesta.

Toukokuisella Versova luovuus -retriitillä - laskeudumme rauhassa hetkeen ja itsemme äärelle, aistien kevään herkkää ja hitaasti kohoavaa energiaa - karistelemme kehon kireydet ja sulattelemme pois talven viimeiset lumen rippeet kehollisilla harjoituksilla - tutustumme väreihin ja luonnonmateriaalien käyttöön taiteessa - ravitsemme itseämme herkullisella kasvisruoalla, pehmennymme puusaunan hoitavissa löylyissä ja lepäämme historiaa huokuvien hirsiseinien sisällä - inspiroidumme ja vahvistumme toisistamme - lumoudumme Kolin upeasta luonnosta kaikilla aisteillamme, sekä - kutsumme esiin omaa uniikkia luovuuttamme

Retriitillä sinulla on mahdollisuus maalata oma teos. Maalattavan teoksen inspiranttina meillä toimii ikiaikainen luonto ympärillämme sekä sisältämme kumpuava viisaus, jota kuuntelemme herkällä tavalla kehoamme syvästi tunnustellen. Maalaaminen tarjoaa mahdollisuuden ilmaista sisäisiä tuntemuksia, kokemuksia ja tunteita värien ja muotojen kautta. Maalaamisen meditatiivinen vaikutus auttaa löytämään hiljaisuuden ja yksinkertaisuuden tunteen, ja käsillä tekeminen rentouttaa kehoa ja mieltä. Tarkoituksena ei ole suorittaa, vaan antautua omatahtiselle luovuudelle ja työstää teosta eteenpäin kun siltä tuntuu.

Ohjattujen kehollisten harjoitusten pääpaino on sisältäpäin kumpuavassa, somaattisessa, liikkeessä. Teemme joogasta tuttuja avaavia, juurruttavia ja hermoston säätelyssä auttavia liikkeitä, kunnioitamme ja kuulostelemme kehomme rajoja sekä antaudumme oman luovan liikkeen virtaukselle.

Kaikki retriitillä tehtävät harjoitukset sopivat kaikentasoisille. Et tarvitse aiempaa kokemusta maalaamisesta tai joogasta, uteliaisuus ja avoin mieli riittävät! Käytämme teoksen toteuttamiseen akryylivärejä ja maalaamme 30 x 40 cm taulupohjalle (100 % puuvilla + pahvi).

OHJELMA

Retriitti alkaa perjantaina klo 17 ja on suunniteltu päättyväksi sunnuntaina lounaan jälkeen (n. klo 14).

Retriittiaamut aloitamme hiljaisuudessa, rauhassa heräillen ja kultivoiden läsnäoloa hitaan liikkeen, meditaation ja hengityksen tutkailun kautta. Päivän aikana teemme virkistäviä, kehon luovuuden vesien virtausta tukevia harjoituksia, maalaamme, retkeilemme ja tutkimme uteliaasti luontoamme sekä annamme musiikin ja liikkeen johdattaa mielen toiselle puolen - kehoon ja sisäisen lähteemme luo. Iltaisin rauhoitumme puusaunan hoitavissa löylyissä ja unille valmistelevan syvärentoutuksen parissa.

Voit valita omien tarpeiden mukaan mihin ja millä tavalla haluat osallistua tai otatko ehkä enemmän omaa aikaa. Ohjattujen harjoitusten välissä on myös tilaa esimerkiksi omille luontoretkille, kirjan lukemiselle tai hiljaisuudesta nautiskelulle Villan puumajassa.

Villa Oras on tunnettu herkullisista ja laadukkaista kasvisruoistaan, joista pääsemme nauttimaan kolmesti päivässä. Tämän lisäksi saatavilla on myös välipalaa koko retriitin ajan.

Huom! Aikataulu on alustava, pieniä muutoksia saattaa sisältyä.

Perjantai 16:00 Saapuminen ja majoittuminen, pientä välipalaa 17:00 Yhteinen aloitus, laskeutuminen retriitille 18:30 Illallinen ja sauna 21:00 Unille valmisteleva rentoutushetki ja hiljaisuuteen laskeutuminen

Lauantai Aamu hiljaisuudessa 8:00 Pehmeä päivänaloitus - hidasta liikettä ja läsnäoloa 9:00 Aamupala 10:30 Ohjattu luontoretki ja maalausta, oman teoksen aloitus 13:30 Lounas 16:00 Luontoni liike -kehollinen harjoitus ja maalausta, teoksen työstö jatkuu 18:30 Illallinen ja sauna 21:00 Unille valmisteleva rentoutushetki

Sunnuntai 8:00 Pehmeä päivänaloitus - hidasta liikettä ja läsnäoloa 9:00 Aamupala 11:00 Värit minussa -meditatiivinen matka ja yhteinen lopetus 13:00 Lounas 14:00 Kotiinlähtö

Villa Oras tarjoaa majoitusta ympäri vuoden, joten voit myös saapua ennen retriittiä tai jäädä retriitin jälkeen nautiskelemaan pidemmäksi aikaa Kolin luonnosta. Lisävaraukset suoraan Villa Oraksen kautta!

RETRIITTIPAIKKA & MAJOITUS

Villa Oras sijaitsee taianomaisen luonnon keskellä Verkkovaaralla, aivan Kolin kansallispuiston kupeessa. Taidolla ja rakkaudella entisöidyn 40-luvun kyläkoulun hirsiseinien syleilyssä aika pysähtyy ja hengitys tasaantuu. Majoitus on tunnelmallisissa 2-4 hengen jaetuissa huoneissa. Käytössämme on siisti ulko-WC ja peseytymismahdollisuus on perinteiseen tapaan pihasaunassa. Juomavesi majataloon kannetaan omasta kaivosta. Lue lisää ihanasta Villa Oraksesta: www.villaoras.fi/

OHJAAJAT

Karoliina Gavrilov Karoliina on intuitiivinen valokuvaaja ja taiteilija Joensuusta. Hänen suurin inspiraationsa tulee luonnosta, eletystä elämästä, unimaailmasta ja ihmisyyden eri kerroksista. Hän rakastaa luonnonvaloa, kirjoittamista, hitaita aamuja sekä illan ja yön välistä rajapintaa, joka painavana mutta lempeänä laskeutuu usein huomaamattamme tuoden mukanaan lämpöisen, tuudittavan tunteen ja antaa ikään kuin luvan niin mielen kuin kehon asettua levolle.

Ohjaajana Karoliina on rento, intuitiivinen, hyväksyvä ja kannustava.

www.karoliinagavrilov.com

Laura Liefveld Laura on kokenut retriittien fasilitoija sekä koulutettu luontoyhteys-, jooga-, itsemyötätunto & mindfulness-ohjaaja, joka rakastaa syviä metsiä, eheyttävän tilan kannattelua sekä ihmisyyden eri kerrosten tutkimista. Tällä hetkellä hän syventää ymmärrystään mm. ekosomatiikasta sekä luonnon, läsnäolon ja liikkeen elävöittävästä voimasta.

Laura on viihtynyt jo pidempään Pohjois-Karjalassa, jossa hän inspiroituu ja oppii arvokkaasta luonnostamme ja perinteistämme, vahvistaa omaan ääntänsä sekä työskentelee monipuolisesti niin yksilöiden kuin yhteisöjen ja organisaatioiden hyvinvoinnin parissa.

Ohjaajana Laura on lämmin, intuitiivinen ja läsnäoleva, tarjoten tuettua tilaa laskeutua tähän hetkeen ja itseen.

www.outara.fi

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake (Google Forms):

https://forms.gle/yFidsfebUVukybaD9

tai vaihtoehtoisesti suoraan Lauralle laura@outara.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, puhelinnumerosi sekä erityisruokavaliosi/allergiasi.

SAAPUMINEN

Villa Oras sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Kolin luontokeskukselta sekä Kolin kylältä ja 50 minuutin ajomatkan päässä Joensuun rautatieasemalta. Osoite: Verkkovaara 1, Koli Vaivattomin tapa saapua on omalla autolla (autamme kimppakyytien järjestämisessä), mutta Joensuusta pääsee Kolille myös bussilla sekä kimppataksilla. Mikäli olet ajatellut saapua bussilla, niin olethan meihin yhteydessä!

HINTA

Kaveridiili Ilmoittaudu retriitille ystäväsi/perheenjäsenesi/kumppanisi kanssa 29.2 mennessä niin saatte kumpikin -30€ hinnasta pois (365€/hlö)!

Hinta 395€ (sis. alv) sisältää kaiken ohjelman ja materiaalit sekä majoituksen & täysihoidoton jaetussa huoneessa omilla liinavaatteilla, kaikki ruokailut (2x illallinen, 2xlounas, 2x aamupala) ja saunan pe-la.

Retriitin ohjelman osuus (200€) toimii varausmaksuna ja maksetaan ennen retriitille saapumista. Loput (195€) maksetaan Villa Orakselle paikan päällä.

PERUUTUSEHDOT

Retriitti järjestetään kun osallistujia on vähintään 10. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle. Tutustuthan vastuuvapautukseen ja peruutusehtoihin täällä www.outara.fi/ehdot

Muistathan myös varmistaa omat vakuutuksesi, mikäli koet sen tarpeelliseksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

LISÄTIETOJA

Otathan rohkeasti yhteyttä mikäli herää mitään kysyttävää!

Sydämellisesti tervetuloa

Karoliina: karoliina.gavrilov@gmail.com Laura : laura@outara.fi

Näytä vähemmän

Koli, Itä-Suomen Lääni, Finland

Jaa tämä tapahtuma

Event Info: Events
bottom of page